Advies

Nieuw!! Laat uw bestelling GRATIS leveren aan huis, vanaf een aankoopbedrag van 100€, binnen een straal van 20km vanuit Kapellen-centrum!

Week van de bij: Open een bijenrestaurant!

30 mei 2019


Van 2 tot 9 juni 2019 is het Week van de Bij. Wil je aan de slag om zelf een bijenrestaurant te creëren in je tuin? In dit filmpje verklappen we je hoe wij het hebben aangepakt.


Het gebruikte zadenmengsel is het Bio-Ron Multi Mengsel n°2 Tübinger bijenmengsel nectarbloemen en -kruiden. Verkrijgbaar per 50g, 100g, 1kg of 5kg.


Bio-Ron zaaigoed Multi Mengsel n°2 Tubinger bijenmengsel 1kg en 5kg

Bio-Ron zaaigoed Multi Mengsel n°2 Tubinger bijenmengsel 50g en 100g


We voegden 1 eetlepel Sanofor Veendrenkstof toe aan 5L water om de zaadjes een goeie start te geven. U kan de bodem intensiever verrijken door het toevoegen van Bio-Ron Bodem Bokashi. Bokashi is een product wat qua werking voor de bodem vergelijkbaar is met compost. We kunnen het inzetten om de bodem te herstellen en planten van waardevolle voedingsstoffen te voorzien.


Link naar overzicht van bodemverbeteraars

Kippenvoedertijd!

9 maart 20


Wat geef je aan je legkippen te eten om ze gezond en fit te houden? Natuurboetiek stelt de biologische pluimveemix van Bio-Ron voor, alsook maïs, zonnebloempitten en gevriesdroogde meelwormen, een ware lekkernij voor je kippen!


Bio-Ron Pluimveemix 5kg, 10kg of 20kg

Bio-Ron Legkorrel 5kg, 10kg of 25kg

Bio-Ron hele maïs per 1kg

Bio-Ron ongepelde zonnebloempitten per 1kg

Bio-Ron gepelde zonnebloempitten per 1kg

Gevriesdroogde meelwormen per 10, 100g of 1kg

Egel zoekt naar eten

23 december 2018


In de winter hadden we een jonge egel te gast in onze tuin. Maar wat eet de egel eigenlijk? Egels voeden zich vooral met kevers, regenwormen, spinnen, slakken, duizendpoten en rupsen. Ook muizen, amfibieën, aas en allerlei resten van menselijke etenswaren maken in beperkte mate deel uit van hun dieet. Ze eten ook kleine hoeveelheden plantaardig voedsel (vruchten, paddenstoelen). Soms worden eieren en reptielen (hagedissen, slangen) verorberd. Egels zijn niet in staat om de lactose die in koeienmelk zit te verteren. Opname van lactose geeft ernstige darmklachten en leidt tot diarree. Hierdoor kan een egel (door uitdroging) sterven. Geef egels dus nooit melk! (Bron: Natuurpunt)


Wij gaven een gevariëerde mueslimix van Bio-Ron, gemengd met nat kattenvoer van Yarrah. Dat ging goed wanneer de egel onmiddellijk zijn kostje vond en de kans kreeg om het op te eten. We hadden echter ook te maken met enkele katten uit de buurt die geïnteresseerd waren in het kattenvoer. Een goede vriend gaf ons daarom de tip om zeker ook gevriesdroogde meelwormen te voeren. Die worden niet gesmaakt door de katten en zo blijft er steeds een lekkere maaltijd ter beschikking van de egels.


Bio-Ron Mueslimix per 1kg of 20kg

Yarrah Cat cup 100g - chunks kip haring spirulina

Yarrah Cat cup 100g - chunks kip rund parsley thyme

Yarrah Cat cup 100g - paté rund kip chicory

Yarrah Cat cup 100g - paté zalm seaweed

Gevriesdroogde meelwormen per 10g, 100g en 1kg